Известие

Collapse
No announcement yet.

Бавно палене след продължителен престой

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Доста са били изненадани как след ремонт на привидно здрав стартер колите започват да палят, особено печките.
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Тъй като аз наскоро сменях акумулатор и изчетох доста неща по темата, останах с впечатлението, че 12,4В е малко, акумулатор в изправност трябва да държи 12,6В+. Това естествено не значи автоматично, че проблема е в акумулатора, особено ако колата не се кара често и достатъчно дълъг период за да се зареди като хората. При мен когато акумулатора сдаде багажа светваше съобщение за проблем с подгревните свещи - предполагам, че и при теб ако проблема е същия би трябвало да има някаква подобна индикация. При всички положения е хубаво е да го заредиш, а ако е на години вече и имаш време може да му направиш пълен цикъл - разреждане (до към 12В) и зареждане след това.
      sigpic

Comment

и при мен има нещо такова
        Last edited by cuiceka; d.m.y г., 21:42.
        alfa romeo 156 1.9 jtd

Comment

Поправете ме ако греша но батерията се зарежда най добре при каране извънградско . И респективно при малко каране и то градско сами се сещате колко се заережда тая батерия пък после няколко дена седи без да се пали и после едва едва на студа въпреки че не е толкова студено с изключение рано сутрин .

ПП : пробвайте да си изключвате фаровете преди да запалите по- лесно пали поне при мен е така
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
            ПП : пробвайте да си изключвате фаровете преди да запалите по- лесно пали поне при мен е така
            Че те фейслифтовите 156ци каквато ако не греша има Satanism си гасят фаровете автоматично докато върти стартера.
            sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Първоначално публикувано от CTOMAHATA Покажи съобщение
              Че те фейслифтовите 156ци каквато ако не греша има Satanism си гасят фаровете автоматично докато върти стартера.
              И моите гаснат докато върти...
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Аз пък да издам стар тираджийски трик
                Когато повечко време не е палена или рано сутрин когато е студена, знам от опитните тираджии че даваш на контакт и включваш фаровете за около 15-20сек, това се правело с цел да възбуди акумулаторите (при камионите са два ) и така пали доста по-лесно
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  Аз пък да издам стар тираджийски трик
                  Когато повечко време не е палена или рано сутрин когато е студена, знам от опитните тираджии че даваш на контакт и включваш фаровете за около 15-20сек, това се правело с цел да възбуди акумулаторите (при камионите са два ) и така пали доста по-лесно
                  помага. стопля акумулатора и пали като топла кола, НО тировете като се запалят и минават по стотици километри. при колите това помага за по бързата нужда от смяна на акумулатора
                  JTD 105+

Comment

За зареждането на изхабеното от едно палене електричество в акумулатора, двигателя трябва да работи поне 15-20 мин. Това е причината късите разстояния да съсипват акумулатора.
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Ето го клипчето...днес се случи така, че я подгрях 2 пъти....и беше една идея по-добре работата.
                      Пробвах да го кача в Ютуб, ама там прави някакви корекции на звука и явно мисли стартера за статичен шум или и аз не знам кво, та нищо не се чува...

http://www.megaupload.com/?d=SGT6I9Q4
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Слаб стартов ток е това 100%

Comment

ооккееей...и ся кво да си купувам, зарядно за тоя или направо нов акумулатор?

Днеска я карах 200тина км....ще видим в Неделя как ще е с паленето....

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                            ооккееей...и ся кво да си купувам, зарядно за тоя или направо нов акумулатор?

Днеска я карах 200тина км....ще видим в Неделя как ще е с паленето....
                            Ами иди при акумолаторджий да ти замерят стартовия Може да си го имаш и дълго време този, може да е в съвсем начален стадий на пробив на клетка.
                            М/у другото какъв е? В смисъл сервизен ли е или е без доливане на течност?
                            Ако е сервизим отвори винтовете и му долей на по празните

Comment

Необслужваем е, доколкото помня....иначе тук акумулаторджии няма...трябва в сервиз къдетонсигурно ще искат да ми записват час и да ме таксуват по 1 милон евро на час за тая проверка...по-евтино ще е да си взема зарядно или акумулатор направо, ако тоя е тръгнал...

OEM & Ventura Garage

Comment

Колега можеш да пробваш следващия път да запалиш без пуснати толкова консумативи ( фарове, музика, плафони ) евентуално може и по добре е да е но не е гаранция! Със сигурност обаче при малко по голям студ ще те предаде акумулатора! След като си сигурен, че не може да се долива в него или започваш да го зареждаш или купуваш нов , което те съветвам ако имаш възможност да направиш друг вариант не виждам аз Успех!
                                156 1.9jtd 105`99 # Golf 1.9tdi 110`99 #Golf 1.9tdi 131`02 # Corsa 1.0 12v 50`00 # Yamaha FZR 600cc 125`01
                                http://vbox7.com/play:50b703f7

Comment

Working...
                                X